Yufka Böreği Tarifi
Yufka Böreği tarifi: Yufka Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yufka Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yufka Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 250 gram peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1/2 demet maydanoz
Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet soda
Üzeri İçin:
- 1/2 kase susam ve çörek otu karışımı
Yufka Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle sos karışımını hazırlayın. Bir kapta tüm sos malzemelerini iyice karıştırın.
- Sonra yufkanızı açıp içine karşılıklı peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve ortasından kesin. Böylece, bir yufkadan iki tane rulo elde etmiş olacaksınız.
- Sonra da üç parmak boyutunda kesin ve tepsiye dizin. Tepsiye dizmiş olduğunuz böreklerin üzerine hazırlamış olduğunuz sosun hepsini dökün.
- Üzerine dilediğiniz kadar susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
- 1 saat buzdolabında bekletin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yufka Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Pişirmeden önce dinlendirin, hatta bir gün önceden de yapabilirsiniz daha güzel oluyor.