Yufka Böreği Tarifi
Yufka Böreği tarifi: Yufka Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yufka Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Yufka Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 bardak süt
- 50 gram peynir
- 250 gram kıyma
- 2 adet pırasa
- 3 adet paprika biber
- 1 adet soğan
- 200 gram bezelye
- 1 paket yufka
Yufka Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir tavaya sıvı yağ dökelim ve kıymamızı kavuralım. Kıyma hafif kavrulunca üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim ve hafif kızarana kadar karıştıralım.
- Soğanın üzerine yine küp küp doğradığımız paprika biberlerimizi ekleyelim ve aynı şekilde hafif kavrulana kadar karıştıralım.
- Karışımın üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyelim
- Pırasaları ekleyelim ve hafif kavrulana kadar karıştıralım. Son olarak bezelyeleri ekleyelim ve karıştırıp ocaktan alalım. Böreğimizin içi hazır.
- Böreğimizin sosu için bir kaseye sütü, yağı, yumurtaları ekleyelim. Üzerine böreklik peyniri ezerek katalım ve bir çırpıcı yardımı ile hepsini karıştıralım.
- Bir fırın tepsisi alalım ve alt tabanını yağlayalım. Üzerine 1 adet yufka serelim.
- Tekrar bir yufka alalım ama bu kez tepsiye koymadan önce hazırladığımız sütlü sosumuza bandıralım.
- Yufkaların üzerine hazırladığımız iç harçtan koyalım. Ve tekrar bir yufka alıp sosa bandırıp üzerine serelim. Bu işlemi 2-3 defa yapalım.
- Son olarak böreğimizin üzerini yufka ile kaplayalım. Ve kalan sütlü sosu üzerinde gezdirip fırına verelim. Afiyet olsun.