Yudaneli Tost Ekmeği Tarifi
Yudaneli Tost Ekmeği tarifi: Yudaneli Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Yudaneli Tost Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
24 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Yudaneli Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 225 gram ekmeklik un
- 30 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 30 gram kahverengi şeker
- 3/4 tatlı kaşığı tuz
- 105 gram süt (gerekirse kontrollü olarak artırın)
- 20 gram maya (ön mayalama için)
- 60 gram un (ön mayalama için)
- 60 gram su (ön mayalama için)
Yudaneli Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Ön maya için 20 gram maya, 60 gram un 60 gram su ile karıştırılır.
- Yudane ise 55 gram su kaynatılıp içine 55 gram un ilave edilip altı hemen kapatılır, iyice karıştırılır. Hamur yapılır ve ön maya hazır olana kadar o da streçlenip oda sıcaklığında saklanır.
- Bütün malzemelere yudane ufak ufak atılır ve maya ekleyip yoğurulur. 4-5 saat sonra silindir şeklinde yuvarlanıp şekil verilerek baton ekmek kalıbına aktarılır.
- Daha sonra baton kalıpta iki katı yükselene kadar mayalandırma yapılır.
- Yoğurduktan 4 - 5 saat sonra yoğurma kabıyla dolaba kaldırıp ertesi gün oda sıcaklığına gelince şekil verip baton kalıba alabilir, kabarana kadar dışarıda bekletip pişirebilirsiniz.
- 180 derecede pişirilir. Görseldeki kalıp ölçüm 20×12×8. Afiyet olsun.