Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yudaneli Tost Ekmeği Tarifi

Yudaneli Tost Ekmeği

Yudaneli Tost Ekmeği Tarifi

Yudaneli Tost Ekmeği tarifi: Yudaneli Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Yudaneli Tost Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yudaneli Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 225 gram ekmeklik un
  • 30 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 30 gram kahverengi şeker
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 105 gram süt (gerekirse kontrollü olarak artırın)
  • 20 gram maya (ön mayalama için)
  • 60 gram un (ön mayalama için)
  • 60 gram su (ön mayalama için)

Yudaneli Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Ön maya için 20 gram maya, 60 gram un 60 gram su ile karıştırılır.
  • Yudane ise 55 gram su kaynatılıp içine 55 gram un ilave edilip altı hemen kapatılır, iyice karıştırılır. Hamur yapılır ve ön maya hazır olana kadar o da streçlenip oda sıcaklığında saklanır.
  • Bütün malzemelere yudane ufak ufak atılır ve maya ekleyip yoğurulur. 4-5 saat sonra silindir şeklinde yuvarlanıp şekil verilerek baton ekmek kalıbına aktarılır.
  • Daha sonra baton kalıpta iki katı yükselene kadar mayalandırma yapılır.
  • Yoğurduktan 4 - 5 saat sonra yoğurma kabıyla dolaba kaldırıp ertesi gün oda sıcaklığına gelince şekil verip baton kalıba alabilir, kabarana kadar dışarıda bekletip pişirebilirsiniz.
  • 180 derecede pişirilir. Görseldeki kalıp ölçüm 20×12×8. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025