Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yörük Kebabı Tarifi

Yörük Kebabı

Yörük Kebabı Tarifi

Yörük Kebabı tarifi: Yörük Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yörük Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yörük Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 750 gram kuzu but ve kol eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yufka (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Yörük Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağı ve etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
  • Soğanı ekleyip kavurun. Tuzu ekleyip birkaç tur karıştırdıktan sonra suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Yufka ekmeğiyle çukur bir servis tabağını kaplayın. Üzerine etleri yerleştirin. En üste de süzme yoğurdu alın.
  • 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tereyağlı pul biber gezdirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025