Yörük Kebabı Tarifi
Yörük Kebabı tarifi: Yörük Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yörük Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yörük Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 750 gram kuzu but ve kol eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet yufka (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yörük Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı ve etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Soğanı ekleyip kavurun. Tuzu ekleyip birkaç tur karıştırdıktan sonra suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Yufka ekmeğiyle çukur bir servis tabağını kaplayın. Üzerine etleri yerleştirin. En üste de süzme yoğurdu alın.
- 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tereyağlı pul biber gezdirin.