Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yöresel Patates Böreği Tarifi

Yöresel Patates Böreği

Yöresel Patates Böreği Tarifi

Yöresel Patates Böreği tarifi: Yöresel Patates Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yöresel Patates Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yöresel Patates Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 20 gram maya
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz (göz kararı)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yöresel Patates Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabına un, su, maya ve tuzu ekleyelim ve kıvam alana kadar yoğuralım.
  • 1.5-2 saat mayalanması için üzerini kapatalım ve bir köşeye bırakalım.
  • İç harcı için bir kaba rendelenmiş patates, kırmızı biber, pul biber, nane, maydanoz, tuz, ince doğranmış kapya biber, ince doğranmış soğan ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Mayalanmasını bitiren hamurumuzu 10 eşit bezeye ayıralım ve yassılaştıralım. (Hafif ince bir fındık lahmacun boyutu kadar olması yeterlidir.)
  • İç harcımızı koyalım. Köy fırınında 15-20 dakika ev tipi elektrikli fırınlarda 200 derecede 35-40 dakika derece pişirelim. (Fırından fırına değişkenlik gösterebilir. Ürünümüz fırındayken sürekli gözlemleyelim.) Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025