Yöresel Patates Böreği Tarifi
Yöresel Patates Böreği tarifi: Yöresel Patates Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yöresel Patates Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Yöresel Patates Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 20 gram maya
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 6 adet orta boy patates
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz (göz kararı)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yöresel Patates Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına un, su, maya ve tuzu ekleyelim ve kıvam alana kadar yoğuralım.
- 1.5-2 saat mayalanması için üzerini kapatalım ve bir köşeye bırakalım.
- İç harcı için bir kaba rendelenmiş patates, kırmızı biber, pul biber, nane, maydanoz, tuz, ince doğranmış kapya biber, ince doğranmış soğan ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Mayalanmasını bitiren hamurumuzu 10 eşit bezeye ayıralım ve yassılaştıralım. (Hafif ince bir fındık lahmacun boyutu kadar olması yeterlidir.)
- İç harcımızı koyalım. Köy fırınında 15-20 dakika ev tipi elektrikli fırınlarda 200 derecede 35-40 dakika derece pişirelim. (Fırından fırına değişkenlik gösterebilir. Ürünümüz fırındayken sürekli gözlemleyelim.) Afiyet olsun.