Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Yuvalama Çorbası tarifi: Yoğurtlu Yuvalama Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Yuvalama Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Yuvalama Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba İçin:
- 500 gram  kuzu incik
 - 1 su bardağı  nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
 - 3 adet  arpacık soğan
 - 5 su bardağı  su
 - 1 tatlı kaşığı  tereyağı
 - 2 yemek kaşığı  tereyağı (üzeri için)
 - 1 çay kaşığı  pul biber (üzeri için)
 - 1 tatlı kaşığı  nane (üzeri için)
 
Minik Köfteler İçin:
- 150 gram  kıyma
 - 3 yemek kaşığı  kırık pirinç
 - 1 yemek kaşığı  köftelik ince bulgur (ıslatılmış)
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Yoğurtlu Sosu İçin:
- 1 adet  yumurta
 - 1 çorba kaşığı  un
 - 2,5 su bardağı  su
 - 5 yemek kaşığı  süzme yoğurt
 
Yoğurtlu Yuvalama Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
 - Etleri ilave edin ve 5 dakika kadar soğanlarla kavurun. Nohutları ve suyu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca kapağını kapatın ve düdüğün ötmesini bekleyin. Düdük öttükten sonra tencerenin altını kısın ve 15-20 dakika bekleyin.
 - 15-20 dakika sonra ocağın altını kapatın ve buharı dışarı çıkartın. Tüm buharın çıktığına emin olduktan sonra dikkatlice tencerenin kapağını açın.
 - Etin suyunu süzün. Soğanları yemektan ayıklayın ve etlerle nohutları bırakın. Etleri didikleyin.
 - Süzdüğünüz et suyunun içine nohut ve didiklenmiş etleri tekrar ilave edin.
 
Yoğurtlu Yuvalama Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Süzülen pirinç ve köftelik ince bulguru rondoya konmadan önce iyice süzülmesi ve iyice kurutulması yemeğin kıvamı için şarttır. Yumurta ve yoğurtlu karışıma kaynayan suyu azar azar ilave etmezseniz yoğurt ve yumurtanın dokusu değişecek ve kullanamaz hale gelecektir.