Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Yuvalama Tarifi

Yoğurtlu Yuvalama

Yoğurtlu Yuvalama Tarifi

Yoğurtlu Yuvalama tarifi: Yoğurtlu Yuvalama için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Yuvalama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Yuvalama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç (çekilmiş)
  • 250 gram kıyma
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 su bardağı nohut (ıslatılmış)
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Yoğurtlu Yuvalama tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı çekilmiş pirinç 250 gram kıyma karabiber ve tuz yoğurulur. 2 kere et makinesinden geçirirseniz macun kıvamını alacaktır.
  • Sonra elimize yağ sürerek küçük küçük yuvarlanır. Pirinç olduğu için mümkün olduğu kadar küçük yuvarlamamız gerek.
  • 1 kaşığa 40 tane sığdıramasak da 20 -25 tane sığmalı. Böylece bu zahmetli bayram yemeğine çorba denmemesi gerektiğini anlamalıyız :)
  • Düdüklüde kuşbaşı et ve nohut haşlanır. Yuvarladığımız yuvarlamalar 10 dakika kaynar suda haşlanır.
  • Bir tencerede süzme yoğurt, yumurta karıştırılır. Kısık ateşte hep aynı yöne çevirerek karıştırırsanız yoğurt kesilmez.
  • Yavaş yavaş et suyu eklenerek karıştırılır. Bir kaşık un konularak koyulaşması sağlanır.
  • Sonra et ve nohut eklenir. Yuvarlamalar da eklenerek aynı yönde karıştırılır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır.
  • Kepçeye nane konularak zeytinyağı kepçeye sonra da tencereye dökülür. Yemeğin altı kapatılır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Yuvalama tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurdun kesilmemesi için çorbanız piştikten sonra tuzunu ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025