Yoğurtlu Yuvalama Tarifi
Yoğurtlu Yuvalama tarifi: Yoğurtlu Yuvalama için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Yuvalama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Yoğurtlu Yuvalama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç (çekilmiş)
- 250 gram kıyma
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı nohut (ıslatılmış)
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Yoğurtlu Yuvalama tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı çekilmiş pirinç 250 gram kıyma karabiber ve tuz yoğurulur. 2 kere et makinesinden geçirirseniz macun kıvamını alacaktır.
- Sonra elimize yağ sürerek küçük küçük yuvarlanır. Pirinç olduğu için mümkün olduğu kadar küçük yuvarlamamız gerek.
- 1 kaşığa 40 tane sığdıramasak da 20 -25 tane sığmalı. Böylece bu zahmetli bayram yemeğine çorba denmemesi gerektiğini anlamalıyız :)
- Düdüklüde kuşbaşı et ve nohut haşlanır. Yuvarladığımız yuvarlamalar 10 dakika kaynar suda haşlanır.
- Bir tencerede süzme yoğurt, yumurta karıştırılır. Kısık ateşte hep aynı yöne çevirerek karıştırırsanız yoğurt kesilmez.
- Yavaş yavaş et suyu eklenerek karıştırılır. Bir kaşık un konularak koyulaşması sağlanır.
- Sonra et ve nohut eklenir. Yuvarlamalar da eklenerek aynı yönde karıştırılır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır.
- Kepçeye nane konularak zeytinyağı kepçeye sonra da tencereye dökülür. Yemeğin altı kapatılır. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Yuvalama tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdun kesilmemesi için çorbanız piştikten sonra tuzunu ekleyin.