Yoğurtlu Topalak Köfte Tarifi
Yoğurtlu Topalak Köfte tarifi: Yoğurtlu Topalak Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Topalak Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yoğurtlu Topalak Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 200 gram kuşbaşı et (veya tavuk göğüs küp doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı kuru nane (üzeri için)
Yoğurtlu Topalak Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kuşbaşı eti 2 litre suda kaynamaya bırakalım (bu noktada suyun ölçüsü köfte miktarına göre değişebilir arttırıp eksiltebilirsiniz).
- Köfte için, bulguru ılık su ile ıslatıp baharatları ekleyelim.
- Elimizle yoğurmaya başlayalım, unu ilave ederek tamamen yumuşayıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edelim.
- Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Bütün hamura aynı işlemi yapalım.
- Etler pişene kadar kaynayan suya yuvarladığımız hamurları atalım. Pişmeye bırakalım kontrollü olarak tadına bakarak piştiğini anlayabiliriz.
- Uygun bir kasede yoğurt yumurta ve unu pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpalım.
- Kaynayan sudan iki kaşık alıp yoğurtlu karışıma dökerek karıştıralım.
- Bu karışımı yavaş-yavaş çorbaya karıştırarak ilave edeli.
- Çorba tekrar kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
- 5 dakika kaynatıp ocağı kapatalım, bir miktar tuz ekleyelim. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Topalak Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurtlu karışımı dökerken sürekli karıştırmamız önemli ve kaynayana kadar devam etmeli.