Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Tavuk Çorbası tarifi: Yoğurtlu Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yoğurtlu Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 parça tavuk göğsü
- 7 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bir parça tavuk göğsünü derince bir tencereye alın ve üstüne 7 su bardağı su ilave etikten sonra ocağın altını açıp, tavuk eti pişene dek haşlayın.
- Tavuk haşlandıktan sonra suyun içinden alın ve didikleyip bir kase kadarını ayırın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarıları ve unu güzelce çırpın ve kaynamakta olan tavuk suyuna hızlı hızlı çırparak yavaş yavaş ilave edin. yoğurdun kesilmemesi için hızlı karıştırmanız ve yavaş yavaş eklemeniz çok önemli.
- Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak tekrara kaynayana dek pişirin.
- Ardından didikleyip kenara ayırdığınız tavuk etlerini ekleyin ve sarımsakları da içine rendeleyip, tekrar kaynayana dek karıştırın.
- Çorbanızın altını kapamadan önce tuzunu ilave edin ve limon suyunu ekleyin. Kaynamaya tekrara başlayınca altını kapatın.
- Kaselere alın ve üstüne karabiber serptikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.