Yoğurtlu Sulu Patates Tarifi
Yoğurtlu Sulu Patates tarifi: Yoğurtlu Sulu Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Sulu Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Yoğurtlu Sulu Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy patates
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurtlu Sulu Patates tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etlerimizi ve nohutları yıkayıp düdüklü tencerede bir miktar suyla 25-30 dakika kadar pişirelim.
- Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayalım.
- Etler pişince patatesleri de ilave edip eğer suyu az ise patateslerin üzerini az bir miktar geçecek kadar sıcak su ekleyelim. (Yoğurt da sulandıracağı için çok su koymayalım.)
- Patatesler pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika da patates ile kaynatalım.
- Yoğurdu başka bir tencereye alıp üzerine pişen yemeğin suyundan az az ekleyerek hızlı hızlı karıştırıp kısık ateşte pişirelim. İsterseniz yoğurdun kesilmemesi için yumurta da ekleyebilirsiniz.
- Yoğurt yemek ile aynı sıcaklığa gelince patateslerin içine hafif hafif karıştırarak ekleyelim bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım kesilmemesi için çok kaynatmayalım.
- Bir tavada zeytinyağının üzerine bolca haspir,(veya safran), bir kaşık kadar karabiber koyup ısıtalım. Yemeğimizin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sulu Patates tarifinin püf noktası nedir?
Haspir yerine safran kullanabilirsiniz.
Yoğurtlu Sulu Patates tarifi için servis önerisi
Yanına bulgur pilavı pişirebilirsiniz, oldukça lezzetli olur.