Yoğurtlu Sultan Kebabı Tarifi
Yoğurtlu Sultan Kebabı tarifi: Yoğurtlu Sultan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Sultan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yoğurtlu Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 2 adet tavuk göğsü
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı tavuk suyu
Yoğurtlu Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri kare şeklinde, tavuk göğüslerini küp şeklinde, soğanları ise yemeklik doğrayın.
- Bir tencereye yağı alın ve ısıtın. İçine soğanları ve biberleri koyarak, kavurmaya başlayın.
- Soğanlar pembeleşince, tavuk göğüslerini ekleyin. Orta dereceli ateşte, tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından baharatları ekleyerek, karıştırın ve ocaktan alın.
- Yufkaları, aynı sigara böreği yufkaları gibi üçgen şekilde kesin. İçerisine bir yemek kaşığı kadar tavuklu karışımdan ekleyerek, sigara böreği sarar gibi sarın.
- Uçlarını ıslatın ve önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üst kısımları kızarana kadar pişirin.
- Fırından alınca hafif soğumasını bekleyin ve tavuk suyu ile ıslatarak, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
- Sosu için bir tavada tereyağını eritin. Salçayı ekleyerek kavurun, baharatları ekleyin ve fazla bekletmeden ocaktan alın. Sos çok yoğun bir kıvamdaysa tavuk suyundan 1-2 kaşık ekleyebilirsiniz.
- Tavuklu börekleri servis tabağına dizin. Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirin, yağı da dökün ve servis edin. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sultan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Daha kızarmış börekler elde etmek istiyorsanız üzerilerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.