Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi
Yoğurtlu Soğan Mezesi tarifi: Yoğurtlu Soğan Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Soğan Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Soğan Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase süzme yoğurt
- 20 adet arpacık soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 kahve fincanı nar ekşisi
- 1/2 kahve fincanı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu Soğan Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ve sarımsakları teker teker soyun ve bir kasede zeytinyağı ve tuzla güzelce karıştırın.
- Bir fırın poşetine aldığınız sarımsakları ve soğanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıkarın ve bir kenara alın.
- Bir tavaya sos için gerekli olan zeytinyağını alın ve yağ kızınca içine baharatları ekleyip hemen altını kısın ve fırın poşetinden çıkardığınız soğanları ve sarımsakları bu baharatın içine atıp birkaç dakika daha soteleyin.
- İçine yarım fincan nar ekşisi ve yarım fincan suyu karıştırıp katın ve bir kere daha karıştırıp altını kapatın.
- Süzme yoğurdu biraz tuzla karıştırıp bir servis tabağına alın.
- Sotelediğiniz baharatlı soğanları üstüne aktarın, ılık ılık servis edin.