Yoğurtlu Şehriye ve Nohut Kavurması Tarifi
Yoğurtlu Şehriye ve Nohut Kavurması tarifi: Yoğurtlu Şehriye ve Nohut Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Şehriye ve Nohut Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Şehriye ve Nohut Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yoğurtlu şehriye için:
- 1 su bardağı arpa şehriye (haşlanmış)
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Nohut kavurma için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Şehriye ve Nohut Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Arpa şehriyelerini kavurduktan sonra haşlayın. 1’e 1,5 gibi ölçüler veremiyorum, çünkü göz kararı yapıyorum. Üzerini geçecek kadar sıcak su koydum diyebiliriz. Zaten hemen haşlanıyor.
- Şehriyeler haşlandıktan sonra yoğurt, ceviz, tuz, yoğurt, sarımsak rendesi, doğranmış maydanoz ve dereotu ile buluşturup, güzelce harmanlıyoruz.
- Nohutları çözündükten sonra salçayla ve zeytinyağıyla güzelce kavuruyoruz. Ardından domates rendesini ve baharatlarını ekliyoruz. Suyunu çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Görselde gördüğünüz gibi servis ediyoruz. Afiyet olsun !