Yoğurtlu Portakallı Kek Tarifi
Yoğurtlu Portakallı Kek tarifi: Yoğurtlu Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Portakallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Yoğurtlu Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 - 3 su bardağı un
Yoğurtlu Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alın.
- Kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Vanilyaları da harca aktarın. Un ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ilave edin. Güzelce çırpın.
- Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
- Ardından çıkarıp oda sıcaklığında en az 20 dakika kadar dinlendirin. Tamamen soğudunda kalıbı ters çevirerek keki bir tabağa çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Yoğurtlu Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin en önemli püf noktası tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaktan geçiyor. Kullanacağınız unu iki kere elerseniz de kekiniz yumuşacık ve pofuduk olacaktır. Unu da kontrollü bir şekilde ilave edin ve çok katı ya da sıvı olmamasına özen gösterin. Dilerseniz portakal suyu miktarını 3/4 su bardağı yapabilirsiniz. Ancak portakal suyu miktarını arttırırsanız mutlaka un miktarını da arttırmanızı öneririz.