Yoğurtlu Pazı Mezesi Tarifi
Yoğurtlu Pazı Mezesi tarifi: Yoğurtlu Pazı Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Pazı Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Yoğurtlu Pazı Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pazı için:
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet pazı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Yoğurdu için:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
Yoğurtlu Pazı Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy bir tencerenin içerisine suyu koyun. İçine tuz atarak kaynatın.
- Kaynayan suyun içine temizlenmiş ve büyük büyük doğranmış pazıları atın. 3-4 dakika pişirin.
- Pişen pazıları süzgecin üzerine alın. Fazla sularını süzdürün. Biraz soğuduğunda elinizle sularını sıkın.
- Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanları aktarın. Güzelce kavurun. Ocaktan alın.
- Soğanlar biraz ılıdığında içine pazıları koyun ve güzelce karıştırın.
- Süzme yoğurt, yoğurt, sarımsağı karıştırın ve bir tabağa aktarın. Ortasına pazıları yerleştirin. Üzerine pul biber, sumak serpin ve servis edin.
Yoğurtlu Pazı Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Yeşil sebzeler pişerken ya da mezelerin üzerine konulduğunda dinlenirken sularını bırakabilir. Bunu engellemek amacıyla önden biraz haşlamak ve sularını sıkmak en doğru yöntemlerin başında geliyor. Dilerseniz soğanlarla beraber kavurabilirsiniz. Ancak bu şekilde sularını bırakabilir, mezenin lezzetini bozabilirler.
Yoğurtlu Pazı Mezesi tarifi için servis önerisi
Üzerine zeytinyağlı ya da baharatlı bir tereyağı yakarak gezdirebilirsiniz.