Yoğurtlu Patates Topları Tarifi
Yoğurtlu Patates Topları tarifi: Yoğurtlu Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Patates Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yoğurtlu Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 5-6 dal yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu Patates Topları tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesleri derin bir kasede iyice ezin. Rendelenmiş havuçları zeytinyağında soteleyin. Soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın ve sıvı yağda soteleyin.
- Hazırlanan malzemeleri, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yoğurdu biraz tuz ve sarımsakla karıştırın.
- Sıvı yağı uygun bir tavaya alıp ısıtın. Toz kırmızı biberi ekleyip kapatın.
- Patates toplarını servis tabağına alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı yoğurt koyun. En son da yağı gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.