Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Patates Çanakları Tarifi

Yoğurtlu Patates Çanakları

Yoğurtlu Patates Çanakları Tarifi

Yoğurtlu Patates Çanakları tarifi: Yoğurtlu Patates Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Patates Çanakları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Patates Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet taze nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 1/2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yoğurtlu Patates Çanakları tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri güzelce yıkayıp içi su dolu bir tencerenin içerisinde haşlayın.
  • Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun, bir kabın içerisine alın ve bir çatal ya da ezici yardımıyla ezin.
  • Harç için gerekli olan diğer malzemelerle birlikte güzelce yoğurun.
  • Harcı streç filmle sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar soğutun. Bu sırada içi için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın.
  • Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve elinizle yuvarlayın. Ortasına hafifçe bastırarak inceltin.
  • Çanakları bir tabağa dizin ve içlerine yoğurtlu karışımdan pay edin. Bu şekilde servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Yoğurtlu Patates Çanakları tarifi için servis önerisi

Üzerlerine toz kırmızı biber serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025