Yoğurtlu Patates Çanakları Tarifi
Yoğurtlu Patates Çanakları tarifi: Yoğurtlu Patates Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Patates Çanakları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Yoğurtlu Patates Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/3 demet maydanoz
- 1/3 demet taze nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yoğurtlu Patates Çanakları tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayıp içi su dolu bir tencerenin içerisinde haşlayın.
- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun, bir kabın içerisine alın ve bir çatal ya da ezici yardımıyla ezin.
- Harç için gerekli olan diğer malzemelerle birlikte güzelce yoğurun.
- Harcı streç filmle sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar soğutun. Bu sırada içi için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın.
- Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve elinizle yuvarlayın. Ortasına hafifçe bastırarak inceltin.
- Çanakları bir tabağa dizin ve içlerine yoğurtlu karışımdan pay edin. Bu şekilde servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Yoğurtlu Patates Çanakları tarifi için servis önerisi
Üzerlerine toz kırmızı biber serpebilirsiniz.