Yoğurtlu Patates Tarifi
Yoğurtlu Patates tarifi: Yoğurtlu Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Yoğurtlu Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy patates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 adet sarımsak
- 2 dal taze kekik (arzuya göre)
Yoğurt sos için:
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
Yoğurtlu Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri kabuklu bir şekilde yıkayın. Ardından kaynayan bir suyun içerisine atın ve hafif yumuşayana kadar 15 dakika pişirin.
- Bir kasenin içerisinde tuz, zeytinyağı, sarımsak, karabiber ve kekiği karıştırın. Hafif haşlanmış patatesleri sudan alın süzdürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Patatesleri ortadan ikiye ya da dörde bölün.
- Ardından zeytinyağlı karışımı üzerine gezdirin ve harmanlayın. 220 derecede ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika kadar dış kabuğu çıtırlaşana kadar pişirin.
- Ardından fırından alın ve hafif ılıması için bekletin. O sırada tüm yoğurt sos malzemelerini güzelce karıştırın.
- Yoğurt sosu ılımış patateslerinizin üzerine gezdirin ve servis edin.
Yoğurtlu Patates tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanırken çok fazla haşlamamaya ve kabuklarının soyulmamasına özen gösterin.
Yoğurtlu Patates tarifi için servis önerisi
Servis aşamasında üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.