Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifi
Yoğurtlu Pancar Mezesi tarifi: Yoğurtlu Pancar Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Pancar Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yoğurtlu Pancar Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy pancar
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı toz ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 dal maydanoz
Yoğurtlu Pancar Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir minik tencerenin içerisine 1,5 su bardağı kadar su koyun ve kaynatın.
- Pancarların kabuklarını soyacak yardımıyla soyun ve kaynamakta olan suyun içerisine atın.
- Pancarlar hafif yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın. Çıkarıp hafif soğumaya bırakın.
- Yoğurdun varsa suyunu süzdürün. Bir tabağın içine alın ve diğer malzemelerle karıştırın. Yoğurdunuz ne kadar koyu kıvamlı olursa sulanma riski o kadar azalır.
- Pancarlar soğuduğunda rendeleyin ve süzgecin üzerine alıp fazla suyunu süzdürün. Ardından yoğurtlu karışımın içerisine ilave edip karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Yoğurtlu Pancar Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Pancarların çok yumuşak olmamalarına ve mutlaka varsa fazla sularının süzdürülmüş olmasına dikkat edin. Yoğurdunuz kıvamı ne kadar koyu olursa sulanma riski de o kadar azalır.
Yoğurtlu Pancar Mezesi tarifi için servis önerisi
Dilerseniz ceviz ya da susam serperek de servis edebilirsiniz.