Yoğurtlu Pancar Kavurması Tarifi
Yoğurtlu Pancar Kavurması tarifi: Yoğurtlu Pancar Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Pancar Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Yoğurtlu Pancar Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram pancar
- 2 adet soğan
- 1 kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Pancar Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pancarlarımızı temizliyoruz. Pancarlarımızın saplarını da kullanacağımız için sapları da temizleyip kenara alıyoruz.
- Yıkamış olduğumuz pancarların kabuklarını soyuyoruz. Daha kolay pişmesi için pancarlarımızı ikiye bölerek tenceremize koyuyoruz.
- Pancarların saplarını doğrayarak tencereye alıyoruz. Ardından üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ocağımızın altını açarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Pancarlar kaynarken biz de bir taraftan soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Ardından sarımsaklarımızı doğrayarak havan yardımı ile güzelce eziyoruz.
- Arada pancarların pişip pişmediğini çatal yardımı ile kontrol ediyoruz.
- Pancarlar pişerken bir taraftan da sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Yoğurdumuzun içine ezmiş olduğumuz sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekledikten sonra güzelce çırpıyoruz.
- Pancarlarımız piştikten sonra soğuması için kenara alıyoruz. Pancarlar soğurken ayrı bir tavada soğanları kavurmaya başlıyoruz.
- Pancarlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayarak kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz.
- Pancar ve soğanı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından servis için tabağımıza alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu da ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.