Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Pancar Kavurması Tarifi

Yoğurtlu Pancar Kavurması

Yoğurtlu Pancar Kavurması Tarifi

Yoğurtlu Pancar Kavurması tarifi: Yoğurtlu Pancar Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Pancar Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Pancar Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram pancar
  • 2 adet soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Pancar Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pancarlarımızı temizliyoruz. Pancarlarımızın saplarını da kullanacağımız için sapları da temizleyip kenara alıyoruz.
  • Yıkamış olduğumuz pancarların kabuklarını soyuyoruz. Daha kolay pişmesi için pancarlarımızı ikiye bölerek tenceremize koyuyoruz.
  • Pancarların saplarını doğrayarak tencereye alıyoruz. Ardından üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ocağımızın altını açarak kaynamaya bırakıyoruz.
  • Pancarlar kaynarken biz de bir taraftan soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Ardından sarımsaklarımızı doğrayarak havan yardımı ile güzelce eziyoruz.
  • Arada pancarların pişip pişmediğini çatal yardımı ile kontrol ediyoruz.
  • Pancarlar pişerken bir taraftan da sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Yoğurdumuzun içine ezmiş olduğumuz sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekledikten sonra güzelce çırpıyoruz.
  • Pancarlarımız piştikten sonra soğuması için kenara alıyoruz. Pancarlar soğurken ayrı bir tavada soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  • Pancarlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayarak kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz.
  • Pancar ve soğanı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından servis için tabağımıza alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu da ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025