Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Mercimek Ezmesi Tarifi

Yoğurtlu Mercimek Ezmesi

Yoğurtlu Mercimek Ezmesi Tarifi

Yoğurtlu Mercimek Ezmesi tarifi: Yoğurtlu Mercimek Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Mercimek Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Mercimek Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet haşlanmış patates (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 dal taze soğan
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Üzeri İçin:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç dereotu (kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yoğurtlu Mercimek Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bol su ile yıkayıp süzdürdüğünüz kırmızı mercimekleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakın.
  • Mercimekler yumuşayıp, piştiğinde ocağın altını kapatın. İnce bulguru da üzerine ekleyin ve yumuşayıp şişmesi için pişen mercmekler ile karıştırıp kapağını kapatın.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve renk alana kadar kavurun.
  • Haşladığınız ve ezdiğiniz patatesleri kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Patatesli soğanlı karışımı 2-3 dakika karıştırdıktan sonra salça, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
  • Patatesli baharatlı karışımın içerisine ayrı bir tencerede hazırladığınız mercimekli bulgurlu karışımı da ekleyin ve iyice karışana kadar elinizle veya spatula yardımıyla karıştırın.
  • Son olarak bu karışıma kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Yapışmaması için streçlediğiniz tart kalıbına mercimek ezmesini ekleyin ve üzerini güzelce düzeltip, bir tabağa ters çevirin.
  • Mercimek ezmesinin orta kısmına dilediğiniz büyüklükte bir havuz açın. Bu havuzun içerisine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu yerleştirin.
  • Üzerine tavada kızdırdığınız sıvı yağ ve toz kırmızı biber karışımından serpiştirin.
  • Son olarak kıyılmış dereotu ve pul biberler ile süsleyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025