Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Mantı Tarifi

Yoğurtlu Mantı

Yoğurtlu Mantı Tarifi

Yoğurtlu Mantı tarifi: Yoğurtlu Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı reyhan (ya da nane)

İç harcı için:1

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2-3 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt

Yoğurtlu Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeler bir kaba alınır ve sert bir hamur yoğrulur. Büyük olacak şekilde beze yapılıp (2 beze çıkıyor bu ölçüden) 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  • İç harcı için soğan küçük küçük doğranır (dilerseniz çok ezilmeyecek şekilde robottan da çekebilirsiniz) ve kıymaya eklenir. Reyhanı ve tuzu da eklenip karıştırılır.
  • Dinlenen bezeler üzerine un serpilerek açılır. İstenen inceliğe gelince kesip içine iç harçtan koyup mantı şekli verilir.
  • Küçük olmayan bir tencereye sıvı yağ eklenip ocağın altı açılır. Sıvı yağ biraz ısınınca 1 yemek kaşığı salça (ben biraz fazla koyuyorum salçalı sevdiğim için) eklenip kavurulur.
  • Reyhanı atılıp suyu ve tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakılır. Kaynayınca mantılar atılır. Mantılar pişince servis edebilirsiniz. Tabii ki sarımsaklı yoğurtla. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025