Yoğurtlu Mantı Tarifi
Yoğurtlu Mantı tarifi: Yoğurtlu Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yoğurtlu Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı reyhan (ya da nane)
İç harcı için:1
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2-3 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
Yoğurtlu Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeler bir kaba alınır ve sert bir hamur yoğrulur. Büyük olacak şekilde beze yapılıp (2 beze çıkıyor bu ölçüden) 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- İç harcı için soğan küçük küçük doğranır (dilerseniz çok ezilmeyecek şekilde robottan da çekebilirsiniz) ve kıymaya eklenir. Reyhanı ve tuzu da eklenip karıştırılır.
- Dinlenen bezeler üzerine un serpilerek açılır. İstenen inceliğe gelince kesip içine iç harçtan koyup mantı şekli verilir.
- Küçük olmayan bir tencereye sıvı yağ eklenip ocağın altı açılır. Sıvı yağ biraz ısınınca 1 yemek kaşığı salça (ben biraz fazla koyuyorum salçalı sevdiğim için) eklenip kavurulur.
- Reyhanı atılıp suyu ve tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakılır. Kaynayınca mantılar atılır. Mantılar pişince servis edebilirsiniz. Tabii ki sarımsaklı yoğurtla. Afiyet olsun.