Yoğurtlu Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep tarifi: Yoğurtlu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Yoğurtlu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Pişirmek için:
Yoğurtlu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- Ardından suyu ilave ederek bir süre daha çırpın.
- Elenmiş unu azar azar harca ilave edip spatula yardımıyla karıştırmaya başlayın. Hafif akışkan bir krep hamuru elde edin. Koyu kıvamlı olmamasına özen gösterin ve unu kıvamına göre ilave edin. Homojen ve akışkan kıvamlı bir hamur olduğunda daha fazla un ilave etmeyin.
- Ardından tuz ve şekerini de ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız krep hamurunun üzerini streç filmle sarın ve 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Tavanızı yağlayın ve ısıtın. Hamurunuzu dolaptan alıp biraz çırpın. Kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar alın ve tavaya aktarın. Tavanızı döndürerek harcın her yere yayılmasını sağlayın ve orta ateşte bir yüzünü güzelce pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirerek pişirin.
- Tüm harcı bu şekilde pişirin ve dilediğiniz malzemelerle servis edin. Afiyetler olsun.
Yoğurtlu Krep tarifinin püf noktası nedir?
1 porsiyon 2 adet olarak hesaplanmıştır.