Yoğurtlu Köz Patlıcan Tarifi
Yoğurtlu Köz Patlıcan tarifi: Yoğurtlu Köz Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Köz Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Köz Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
Yoğurtlu Köz Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp bıçak yardımı ile delikler açıyoruz.
- Yüksek ateşte közlüyoruz.
- Patlıcanları kabuklarının daha kolay soyulması için poşetin içerisinde 5 dakika bekletiniz. Daha sonra kabuklarını soyunuz ve küçük olacak şekilde kesiniz.
- Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzla karıştırınız. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Köz Patlıcan tarifi için servis önerisi
Maydanoz ya da dereotu ile güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz.