Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Kömbe Tarifi

Yoğurtlu Kömbe

Yoğurtlu Kömbe Tarifi

Yoğurtlu Kömbe tarifi: Yoğurtlu Kömbe için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kömbe nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Kömbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 su bardağı un (Yumuşak bir hamur elde edene kadar un)

Üzeri için:

  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yoğurtlu Kömbe tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurt, şeker ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozu ve tarçını ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra tepsiyi yağlayıp hamuru el yardımı ile tepsinin içene yerleştiriyoruz.
  • Ayrı bir tencerede  3 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyip birkac yemek kaşığı hamurumuzun üzerine sürüyoruz ve ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra vanilin katalım ve altını kapatalım. Hamurumuzu da önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz.
  • Yaklaşık olarak 30-40 dakika fırında tatlının altı kızarıncaya kadar pişiriyor, fırından çıkan hamura tenceredeki karışımı döküyoruz ve en az 2 saat dinlendiriyoruz. Harika yöresel bir tatlıdır, şimdiden herkese afiyet olsun.❤️

Yoğurtlu Kömbe tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun içinin piştiginden emin olun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Yoğurtlu Kömbe ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021