Yoğurtlu Kömbe Tarifi
Yoğurtlu Kömbe tarifi: Yoğurtlu Kömbe için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kömbe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Kömbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 su bardağı un (Yumuşak bir hamur elde edene kadar un)
Üzeri için:
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tarçın
Yoğurtlu Kömbe tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurt, şeker ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozu ve tarçını ekleyerek yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra tepsiyi yağlayıp hamuru el yardımı ile tepsinin içene yerleştiriyoruz.
- Ayrı bir tencerede 3 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyip birkac yemek kaşığı hamurumuzun üzerine sürüyoruz ve ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilin katalım ve altını kapatalım. Hamurumuzu da önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık olarak 30-40 dakika fırında tatlının altı kızarıncaya kadar pişiriyor, fırından çıkan hamura tenceredeki karışımı döküyoruz ve en az 2 saat dinlendiriyoruz. Harika yöresel bir tatlıdır, şimdiden herkese afiyet olsun.❤️
Yoğurtlu Kömbe tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun içinin piştiginden emin olun.