Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar Tarifi
Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar tarifi: Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 adet kırmızı biber
- 150 gram dana kıyma
- 1/8 demet maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet yufka
- 3 su bardağı kızartma yağı
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar tarifi nasıl yapılır?
- Yufka ortadan ikiy katlanır ve ortasından dikdörtgen şekilde kesilir. Ortadan kesilen parça uzun şeritler halinde porsiyonlanır.
- Kızgın yağda kızartılır ve fazla yağını süzmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir.
- Zeytinyağı ısınmış tavaya dökülür kırmızı kapya biberler şerit şerit doğranır ve zeytinyağında sotelenir.
- Sotelenen biberlere kıyma ilave edilir. Suyunu salıp geri çekince tuz, karabiber eklenir.
- En son maydanoz eklenir ve 1-2 dakika çevrilir.
- Tabağa önce yufkalar daha sonra kıyma en son yoğurt sarımsak ve erimiş, bahartlanmış tereyağı eklenir. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Yufkalar tarifinin püf noktası nedir?
Yufkaları iyice kızmış yağda kızartmazsanız yufkaların daha çok yağ çekmesine neden olursunuz.