Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Kıyır Poğaça Tarifi

Yoğurtlu Kıyır Poğaça

Yoğurtlu Kıyır Poğaça Tarifi

Yoğurtlu Kıyır Poğaça tarifi: Yoğurtlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4,5 su bardağı un

Üstü için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam

Yoğurtlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • 1 yumurtayı ve bir yumurtanın beyazını bir kaseye alın ve çatal yardımı ile güzelce çırpın.İçine tuz ve şekeri ekleyip tekrar çırpın.
  • Ayrı bir kapta; tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve sütü güzelce karıştırın. Üstüne çırpılmış, şekerli ve tuzlu yumurtayı da ekleyin.
  • Sirke ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unu, kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin.
  • Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz iri toplar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine, elinizde yuvarladıktan sonra dizin.
  • Bu aşamada içine malzeme koymak isterseniz, yuvarlamadan önce malzemeyi koyup, sonra yuvarlayarak koyabilirsiniz.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, üstleri kızarana kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra, ılımasını bekleyin ve servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025