Yoğurtlu Kıyır Poğaça Tarifi
Yoğurtlu Kıyır Poğaça tarifi: Yoğurtlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet
Yoğurtlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4,5 su bardağı un
Üstü için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Yoğurtlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 1 yumurtayı ve bir yumurtanın beyazını bir kaseye alın ve çatal yardımı ile güzelce çırpın.İçine tuz ve şekeri ekleyip tekrar çırpın.
- Ayrı bir kapta; tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve sütü güzelce karıştırın. Üstüne çırpılmış, şekerli ve tuzlu yumurtayı da ekleyin.
- Sirke ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unu, kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin.
- Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz iri toplar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine, elinizde yuvarladıktan sonra dizin.
- Bu aşamada içine malzeme koymak isterseniz, yuvarlamadan önce malzemeyi koyup, sonra yuvarlayarak koyabilirsiniz.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, üstleri kızarana kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra, ılımasını bekleyin ve servis edin. Afiyetler olsun.