Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası tarifi: Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1 adet kerevizin sapı
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 adet büyük boy patates
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1 kase yoğurt
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı un
Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Patates ve havucun kabuklarını soyun.
- Kereviz saplarını, patatesi ve havucu rastgele doğrayın ve 5 su bardağı su ile bir tencerenin içinde haşlayın.
- İyice haşlanan sebzeleri suyu ile birlikte blenderdan geçirin.
Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası tarifi için servis önerisi
Çorbanızı zeytinyağı ve pul biber ile yapacağınız sosla servis edebilirsiniz.