Yoğurtlu Kebap Tarifi
Yoğurtlu Kebap tarifi: Yoğurtlu Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yoğurtlu Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pideleri Aromalandırmak İçin:
- 2 adet tırnak pide
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş haliyle kebabın üzerine dökülecek)
Kebap İçin:
- 4 dilim biftek
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram yoğurt
Yoğurtlu Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Sosun yapılışı: Domates ve biber salçasını karıştırın minik bir sos tavasında diğer malzemelerle birlikte ısıtın.
- Pideleri aromalandırmak: Pideleri minik minik doğrayın. Tereyağı eritilmiş tavada baharatlarla beraber tereyağı iyice çekene kadar kavurun.
- Biftekleri uzun uzun doğrayın.
- Döküm veya teflon tavayı ocakta iyice ısıtın.
- Isınan tavaya tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağının içinde biftek parçalarını kavurun.
- En son tuz ve diğer baharatlarla lezzetlendirin.
- Isınan tavada, domatesleri ve biberleri pişirin (Eğer tavanız, ızgaralı ise görüntü daha güzel olacaktır ).
- Bir tabağın içine, ekmekleri dizin ve hafif domates sosu gezdirin.
- Etleri ilave edin ve yanına yoğurt koyun.
- Domates sosu etin üzerinde gezdirin. Erimiş tereyağını bütün tabağın üzerinde gezdirin ve işte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Yoğurtlu Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Etleri 1-2 saat önceden zeytinyağı ve diğer baharatlarla aromalandırabilir ve tava ısınınca direkt ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu Kebap tarifi için servis önerisi
Dilerseniz süzme yoğurt kullanarak, yoğurdun yemeğinizi sulandırmasını önlersiniz.