Yoğurtlu Kaşık Dökmesi Tarifi
Yoğurtlu Kaşık Dökmesi tarifi: Yoğurtlu Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Yoğurtlu Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine yoğurt ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Ardından zeytinyağını da ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Unu da eleyerek, azar azar harca ilave edin. Kıvamına bağlı olarak önce 1 bardak sonra da azar azar ihtiyaç duyarsanız diğer 1 bardağı ilave edin. Akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
- Tavanızı hafifçe yağlayın ve ocağın üzerine alın. Tavanızı orta ateşte güzelce ısıtın. Bir yemek kaşığını dolusu harcı alın. Kaşık yardımıyla tavanıza düzgün bir şekilde aktarın.
- Hamurlarınızı bu şekilde tavaya aktarın. Alt kısmı pişince spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirin. Tüm harca bu pişirme işlemini uygulayın. Ardından da sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Yoğurtlu Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?
Şekillerini düzgün verebilmek için dilerseniz tavaya yuvarlak kalıplardan koyun ve içlerini harçla doldurarak pişirin.