Yoğurtlu Kalburabastı Tarifi
Yoğurtlu Kalburabastı tarifi: Yoğurtlu Kalburabastı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kalburabastı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Yoğurtlu Kalburabastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 çay bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Yoğurtlu Kalburabastı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlayarak işe başlayın. Tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp şeker eriyip, güzelce kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Limonunu içerisinden çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kalburabastının un hariç tüm malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
- Üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden şekil verme aşamasına da geçebilirsiniz.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yuvarlayıp varsa kalburunuza yoksa rendenizin kalın kısmına bastırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine aktarın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif renk değiştirince fırından alın.
- Kalburastılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyetler olsun.
Yoğurtlu Kalburabastı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine ceviz ilave ederek de tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Unu ilave ederken azar azar ilave etmeye özen gösterin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin. Üzerine dilerseniz Hindistan cevizi, Antep fıstığı vb serpebilirsiniz. Kalburabastı hamurunun daha şekerli olmasını isterseniz içerisine 3-4 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Daha kıyır kıyır bir hamur elde etmek istiyorsanız içerisine 1 çay bardağı kadar eritilmiş tereyağı ekleyip sıvı yağ miktarını da 1/2 su bardağı kadar azaltabilirsiniz.