Yoğurtlu Kabaklı Meze Tarifi
Yoğurtlu Kabaklı Meze tarifi: Yoğurtlu Kabaklı Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kabaklı Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yoğurtlu Kabaklı Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Kabaklı Meze tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kabakları yıkayıp rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
- Tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile yüksek ateşte kabaklar suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Bir yandan yoğurt, ince kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak, iri kırılmış ceviz, tuz ve pul biberi bir kasede karıştırıyoruz.
- Hepsini birleştirip bir servis tabağına alıyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Kabaklı Meze tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdunuz çok sulu olmasın yoksa meze çok cıvık olur . Süzme yoğurt varsa tercih edilebilir.
Yoğurtlu Kabaklı Meze tarifi için servis önerisi
Çok önceden servis tabağına almayın sulanabilir ve bu hoş bir görüntü oluşturmaz. Dilerseniz üzerine çiğ zeytinyağı da gezdirerek servis edebilirsiniz.