Yoğurtlu Kabak Sıyırma Tarifi
Yoğurtlu Kabak Sıyırma tarifi: Yoğurtlu Kabak Sıyırma için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kabak Sıyırma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Kabak Sıyırma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 demet dereotu
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Yoğurtlu Kabak Sıyırma tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın ve bir soyucu yardımıyla uzun ve geniş şeritler halinde kesin.
- Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın. İçine ince ince doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları ekleyin.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
- Ardından kabakları ekleyin ve üstlerine limon suyunu gezdirin. Tuzunu, şekerini ve yıkamış olduğunuz pirinçleri de ilave edip, karıştırın.
- Üstlerine 1 su bardağı kaynar suyu gezdirin. Kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Ocaktan alın ve üstlerine ince kıyılmış dereotunu gezdirip, karıştırın.
- Ilıklaştıktan sonra servis tabağına alın, üstüne yoğurt gezdirip servis edin.