Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Kabak Sıyırma Tarifi

Yoğurtlu Kabak Sıyırma

Yoğurtlu Kabak Sıyırma Tarifi

Yoğurtlu Kabak Sıyırma tarifi: Yoğurtlu Kabak Sıyırma için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Kabak Sıyırma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Kabak Sıyırma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt

Yoğurtlu Kabak Sıyırma tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayın ve bir soyucu yardımıyla uzun ve geniş şeritler halinde kesin.
  • Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın. İçine ince ince doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından kabakları ekleyin ve üstlerine limon suyunu gezdirin. Tuzunu, şekerini ve yıkamış olduğunuz pirinçleri de ilave edip, karıştırın.
  • Üstlerine 1 su bardağı kaynar suyu gezdirin. Kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Ocaktan alın ve üstlerine ince kıyılmış dereotunu gezdirip, karıştırın.
  • Ilıklaştıktan sonra servis tabağına alın, üstüne yoğurt gezdirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025