Yoğurtlu Havuçlu Meze Tarifi
Yoğurtlu Havuçlu Meze tarifi: Yoğurtlu Havuçlu Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Havuçlu Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yoğurtlu Havuçlu Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu Havuçlu Meze tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanı küp küp doğrayalım ve havuçlarımızı soyup, rendeleyelim.
- Daha sonra bir tavaya, sıvı yağ dökelim ve soğanı yaklaşık 1 dakika kavuralım.
- Soğanın üzerine havuçları ekleyip, yumuşayana kadar kavuralım.
- Havuç karışımı kavrulana kadar mezemizin sosunu hazırlayalım. Bunun için sarımsağımızı ezelim ve üzerine suyu ilave edip karıştıralım.
- Yoğurdumuzu da karıştıralım. Son olarak sarımsağı yoğurda ekleyip, karıştıralım. Sosumuz hazır.
- Yumuşayan havuçlu karışımımız, hafif soğuyunca üzerine yoğurtlu sosumuzdan dökelim. Afiyet olsun.