Yoğurtlu Havuç Tarifi
Yoğurtlu Havuç tarifi: Yoğurtlu Havuç için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Havuç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yoğurtlu Havuç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Havuçlar İçin:
- 1 kilogram renkli havuç
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet mandalina
Üzeri İçin:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram kavrulmuş fındık
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 dal dereotu
Yoğurtlu Havuç tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları soyun, mandalina suyu, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Havuçları fırından çıkarıp, soğutun.
- Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla çırpın.
- Havuçları servis tabağına alın.
- Üstüne süzme yoğurdu, fındık parçalarını, dereotunu, nar tanelerini ve havuçların altında biriken yağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.