Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Havuç Tarifi

Yoğurtlu Havuç

Yoğurtlu Havuç Tarifi

Yoğurtlu Havuç tarifi: Yoğurtlu Havuç için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Havuç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Havuç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Havuçlar İçin:

  • 1 kilogram renkli havuç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet mandalina

Üzeri İçin:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram kavrulmuş fındık
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 dal dereotu

Yoğurtlu Havuç tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları soyun, mandalina suyu, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Havuçları fırından çıkarıp, soğutun.
  • Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla çırpın.
  • Havuçları servis tabağına alın.
  • Üstüne süzme yoğurdu, fındık parçalarını, dereotunu, nar tanelerini ve havuçların altında biriken yağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025