Yoğurtlu Fellah Köftesi Tarifi
Yoğurtlu Fellah Köftesi tarifi: Yoğurtlu Fellah Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Fellah Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Yoğurtlu Fellah Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte için:
- 2 su bardağı  ince köftelik bulgur
 - 1 su bardağı  irmik
 - 2 yemek kaşığı  domates salçası
 - 1 adet orta boy  rendelenmiş soğan
 - 1 adet  yumurta
 - 3 yemek kaşığı  tam buğday unu (dilediğiniz un olur)
 - 1 çay kaşığı  kimyon
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Sosu için:
- 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
 - 4 diş  sarımsak
 - 3 adet  rendelenmiş domates
 - 1 tatlı kaşığı  domates salçası
 
Süslemek için:
Yoğurtlu Fellah Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- İnce bulguru derin bir kaba alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım.
 - Kabımızın kapağını kapatalım. Bulgurlar şişsin bu şekilde 5-6 dakika bekleyelim.
 - İrmiği, salçayı, soğanı, baharatları ve tuzu ekleyelim. Elimizle yoğuralım.
 - Un ve yumurtayı da ekleyip, yoğurtmaya devam edelim.
 - Bir kaseye soğuk su hazırlayıp, parmaklarımızı suya batırarak köftelerden minik toplar yapalım.
 - Ortalarını parmağımızın ucuyla bastırıp, ortasına çukurlar yapalım.
 - Köfteleri 5-6 dakika kaynar suda haşlayalım. Süzüp, tabağa alalım.
 - Sos için: zeytinyağını tavaya alalım. Sarımsakları rendeleyip, sosun içine ekleyelim.
 - Salçasını da ekleyip, 2-3 dakika kavuralım. Domatesi ekleyelim. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirelim.
 - Şimdi köfteleri sos ve yoğurtla buluşturma vaktidir! Afiyet olsun.
 
Yoğurtlu Fellah Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Hafif cıvık bir hamur olacak endişelenmeyin, daha fazla un eklemeyin. Köfteye şekil verirken parmaklarınızı suya batırarak elinize yapışmamasını önleyebilirsiniz.