Yoğurtlu Enginar Tarifi
Yoğurtlu Enginar tarifi: Yoğurtlu Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
- 4 adet enginar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet semizotu
- 1,5 kase süzme yoğurt
Yoğurtlu Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Yarım limonun suyu suyun içine ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Limonlu suyun içine enginarları ilave edin. Pişmeye bırakın.
- Haşlanınca sudan alın.
- Semizotlarını iyice yıkayın. Yaprak kısımları doğrayın.
- Süzme yoğurtla semizotlarını karıştırın.
- Haşlanmış enginarların içine hazırladığınız semizotlu yoğurtlu karışımı ilave edin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Yoğurtlu Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Enginarlarınızın kararmalarını önlemek için temizledikten sonra limonlu suyun içinde haşlayın.
Yoğurtlu Enginar tarifi için servis önerisi
Üzerini ceviz içi ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.