Yoğurtlu Deniz Börülcesi Tarifi
Yoğurtlu Deniz Börülcesi tarifi: Yoğurtlu Deniz Börülcesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Deniz Börülcesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Deniz Börülcesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 demet deniz börülcesi
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı pancar suyu
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu Deniz Börülcesi tarifi nasıl yapılır?
- Deniz börülcelerini iyice yıkayın. Derin ve büyük boy bir tencere kaynar suda demetleri 15- 20 dakika kaynatın.
- İçine buz ve soğuk su koyduğunuz derin bir kapta börülceleri renklerinin kararmaması için şoklayın. Sularının süzülmesi için bir süzgece aktarın.
- Börülcelerin kılçık kısımlarını ayıklayıp bir kaba alın. İçine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
- Süzme yoğurda ezilmiş sarımsak ve pancar suyunu ekleyerek karıştırın.
- Servis tabağına önce yoğurdu yayın. Üzerine börülceleri serpiştirip servis edin.
Yoğurtlu Deniz Börülcesi tarifinin püf noktası nedir?
Börülceleri renklerinin kararmaması için buzlu suda şoklayın.