Yoğurtlu Çilekli Kek Tarifi
Yoğurtlu Çilekli Kek tarifi: Yoğurtlu Çilekli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Çilekli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Yoğurtlu Çilekli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase çilek
- 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun kabuğu
Çilekleri bulamak için:
Yoğurtlu Çilekli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin. Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya başlayın.
- Kek kıvam aldığında un eklemeyi bırakın. Çilekleri minik minik doğrayın ve nişasta ile birlikte, ezilmemelerine özen göstererek harmanlayın. Ardından harca ilave edin.
- Spatula yardımıyla, çilekleri ezmeden harca yedirin. Yağlanmış unlanmış bir kek kalıbına harcınızı aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Tamamen soğuduğunda dilimleyerek servis edin.
Yoğurtlu Çilekli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizin daha yumuşacık olmasını istiyorsanız yoğurdunuzun suyundan bolca koyun. Çileklerin dibe çökmemesi ve keki sulandırmaması için mutlaka nişastayla karıştırın. İçerisine dilerseniz farklı meyveler de ilave edebilirsiniz.