Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası tarifi: Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Salata için:

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz

Yoğurt sosu için:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)

Üstü için:

  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları temizleyin ve doğrayın.
  • Bir tavada erittiğiniz tereyağında suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Ardından tuzunu ekleyip bir servis tabağına alın.
  • Kasedeki yoğurda sarımsakları rendeleyin ve ince doğranmış dere otlarını ve tuzu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  • Cevizleri küçük boyutlar halinde doğrayın.
  • Ayrı bir tavada tereyağında cevizleri kavurun ve ocaktan alırken içine toz kırmızı biber ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına aldığınız mantarların üstüne hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üste de cevizleri yerleştirip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025