Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası tarifi: Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Salata için:
- 500 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
Yoğurt sosu için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
Üstü için:
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları temizleyin ve doğrayın.
- Bir tavada erittiğiniz tereyağında suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Ardından tuzunu ekleyip bir servis tabağına alın.
- Kasedeki yoğurda sarımsakları rendeleyin ve ince doğranmış dere otlarını ve tuzu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Cevizleri küçük boyutlar halinde doğrayın.
- Ayrı bir tavada tereyağında cevizleri kavurun ve ocaktan alırken içine toz kırmızı biber ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına aldığınız mantarların üstüne hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üste de cevizleri yerleştirip servis edin. Afiyet olsun.