Yoğurtlu Bulgurlu Tekerlek Köfte Tarifi
Yoğurtlu Bulgurlu Tekerlek Köfte tarifi: Yoğurtlu Bulgurlu Tekerlek Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Bulgurlu Tekerlek Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlu Bulgurlu Tekerlek Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1/2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase su (Üzerini ıslatacak kadar)
Yoğurtlu sos:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı ilikli kemik suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tereyağı sosu için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
Yoğurtlu Bulgurlu Tekerlek Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Bulgur, irmik, tuz bir kaba alınır. Üzerini ıslatacak kadar sıcak su ile edilerek demlenmeye bırakılır. (15 - 20 dakika yeterli olacaktır.)
- Demleme işlemi tamamlandıktan sonra unu ilave edilerek, yoğurulur.
- Bu aşamada bulgur harcı çok kuru ise eller ıslatılarak nemlenmesi sağlanır. Tekerlek şekli verilir.
- Bir tencerede su kaynatılır. Tuz da eklenir. (İlikli kemik suyu da ekledim)
- Köfteler kaynayan suya bırakılıp, 5-6 dakika kadar haşlanır. Bir kaba alınır.
- Yoğurtlu sosu için; süzme yoğurt haşlanan ilikli kemikli su ile açılır, hafif tuz serpilir. Arzu edilirse sarımsak rendelenir. Köftelerin üzerine dökülür.
- Tereyağ sosu için; sos tenceresinde ilk olarak tereyağı kızdırılır, hafif renk değiştirince zeytinyağı ilave edilir.
- Yarım yemek kaşığı domates salçası da eklenerek, yoğurtlu bulgur köftesinin üzerine gezdirilir. (Arzu ederseniz salçasız da sade tereyağ sosu yapabilirsiniz.)
- Üzerine kurutulmuş reyhanla servis edin. Afiyet olsun.