Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi
Yoğurtlu Buğday Salatası tarifi: Yoğurtlu Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yoğurtlu Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.5 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 adet kapya biber
- 1/2 konserve haşlanmış mısır
- 3 demet maydonoz
- 4 adet kornişon turşu
- 1 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle geceden buğday ıslatalım. Sabah suyunu süzüp tekrar su koyup haşlayalım. Haşlanınca suyunu süzüp soğumaya bırakalım. Büyük bir karıştırma kabin içerisine haşlanmış buğdayı alıyoruz.
- Dereotunu incecik kıyıp kabın içerisine alıyoruz. Kapya biberi kornişon turşuyu küçük küpler halinde doğranıp ve mısır da ekliyoruz.
- Diğer yandan ayrı bir kapta yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ve iki yemek kaşığı su ekleyip çırpalım (çok katı olmasın diye su ekledim). Yoğurtu salatanın üzerine ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.