Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi
Yoğurtlu Buğday Salatası tarifi: Yoğurtlu Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yoğurtlu Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Salata için:
- 1 çay bardağı haşlanmış buğday
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam semizotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Çıtır nohut:
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tutam tuz
Yoğurtlu Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Süzme yoğurda, doğranmış yeşillikleri, haşlanmış buğday ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Nohutları, dövülmüş ceviz içi ve susam ile birlikte zeytinyağında 6-7 dakika kavurun.
- En son baharatları ilave edip 1 dakika kadar daha kavurun ve ılık hale gelinceye kadar soğutun.
- Salataya ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Nohutları sıcakken eklerseniz yoğurdunuz sulanabilir. Bu yüzden ılıması önemli.