Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Ballı Dondurma Tarifi

Yoğurtlu Ballı Dondurma

Yoğurtlu Ballı Dondurma Tarifi

Yoğurtlu Ballı Dondurma tarifi: Yoğurtlu Ballı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Ballı Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Ballı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram dondurulmuş meyve (böğürtlen, vişne vb)
  • 3 yemek kaşığı suyu süzülmüş yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 paket vanilyalı krem şanti

Yoğurtlu Ballı Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Blender, buz kırıcı ya da evinizde hangi karıştırma aleti bulunuyorsa, ona tüm malzemeleri aktarıyoruz ve çekiyoruz.
  • Başka bir kapta krem şantiyi hazırlıyoruz.
  • Cam kaplara karışımı döküp dondurucuya kaldırıyoruz.
  • Her yarım saatte bir dondurmamızı çıkarıp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
  • 24 saat sonra sağlıklı, leziz dondurmamız hazır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Ballı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Dondurucuya koyduktan sonra 30 dakikada bir karıştırmak çok önemli, unutmayalım! Bu onun buz olmasını engelleyip köpük köpük olmasını sağlayacaktır. İçeriğinde yoğurt olduğu için biraz ekşimsi tadı olacaktır bu durumda damak tadınıza göre bal miktarını ayarlayabilirsiniz. Krem şanti katmak şart değil o da ekşi olmasını kırmak içindi. Son olarak içerisine çikolata, kurabiye parçacıkları ekleyerek kendinizi şımartabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025