Yoğurtlu Bakliyat Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Bakliyat Çorbası tarifi: Yoğurtlu Bakliyat Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Bakliyat Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yoğurtlu Bakliyat Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı yeşil mercimek
- 1/2 çay bardağı kırmızı mercimek (2 saat sıcak suda bekletilmiş)
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase yoğurt
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu Bakliyat Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı mercimek ve pirinç üzerini geçecek kadar su eklenerek yarım saat ön pişirme yapılır.
- Ardından yeşil mercimekler eklenerek pişirme devam edilir. (Yeşil mercimekler yumuşayana kadar)
- Bu esnada suyu eklenir. Kıvamına göre su eklemesi yapılır. En son nohutlar eklenir.
- Yoğurt iyice çırpılır. Kaynatılan çorba suyundan bir kepçe alınarak kesilmemesi için bu su ile alıştırılır ve tencereye eklenir. (Et suyunuz varsa kullanabilirsiniz, daha lezzetli olacaktır.)
- Tuzu en son eklenir, çorba kesilmemesi için. Pişen çorbanın nanesi yakılır. Afiyet, şifa olsun.
Yoğurtlu Bakliyat Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdunuz çok ekşiyse içine biraz süt katarak ekşiliği kırabilirsiniz.