Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Bakliyat Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Bakliyat Çorbası

Yoğurtlu Bakliyat Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Bakliyat Çorbası tarifi: Yoğurtlu Bakliyat Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Bakliyat Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Bakliyat Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 çay bardağı kırmızı mercimek (2 saat sıcak suda bekletilmiş)
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kase yoğurt
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Bakliyat Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kırmızı mercimek ve pirinç üzerini geçecek kadar su eklenerek yarım saat ön pişirme yapılır.
  • Ardından yeşil mercimekler eklenerek pişirme devam edilir. (Yeşil mercimekler yumuşayana kadar)
  • Bu esnada suyu eklenir. Kıvamına göre su eklemesi yapılır. En son nohutlar eklenir.
  • Yoğurt iyice çırpılır. Kaynatılan çorba suyundan bir kepçe alınarak kesilmemesi için bu su ile alıştırılır ve tencereye eklenir. (Et suyunuz varsa kullanabilirsiniz, daha lezzetli olacaktır.)
  • Tuzu en son eklenir, çorba kesilmemesi için. Pişen çorbanın nanesi yakılır. Afiyet, şifa olsun.

Yoğurtlu Bakliyat Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurdunuz çok ekşiyse içine biraz süt katarak ekşiliği kırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025