Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi
Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası tarifi: Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- 2 adet salatalık turşusu
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 tutam dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve arpa şehriyeleri birkaç dakika kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyin ve üstünü kapatıp, şehriyeler suyu çekene dek pişirin.
- Tavuk göğsünü, üstüne çıkacak kadar su ekleyip, ocağa alın ve tavuk eti yumuşayana dek haşlayın.
- Haşlanmış tavuk göğsünü didikledikten sonra bir kaba alın.
- Kapya biberi ocakta ya da fırında közleyin ve kabuklarını soyup, doğradıktan sonra salatayı yapacağınız kaba alın.
- Haşlanmış arpa şehriyeleri, mısırı, doğranmış salatalık turşularını, didiklenmiş tavuk göğsünü ev ince ince doğradığınız dereotunu ekleyin.
- Üstüne süzme yoğurdu, tuzu, mayonezi ve rendelenmiş sarımsakları ekledikten sonra güzelce karıştırın ve dilediğiniz gibi servis edin.