Yoğurtlu Acılı İstiridye Mantarı Tarifi
Yoğurtlu Acılı İstiridye Mantarı tarifi: Yoğurtlu Acılı İstiridye Mantarı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Acılı İstiridye Mantarı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yoğurtlu Acılı İstiridye Mantarı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 parça istiridye mantarı
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurtlu Acılı İstiridye Mantarı tarifi nasıl yapılır?
- İstiridye mantarlarını tavada zeytinyağı ile kızartıyoruz. Bu kısım önemli. Suyunu saldığında suyunu süzüyoruz ve kızartmaya devam ediyoruz.
- Sunum tabağımızın altına süzme yoğurtlarımızı koyuyoruz. Belki biraz suyla yoğurdu açabilirsiniz. O kısım size kalmış.
- Mantarlarımız piştiğinde yoğurdun üzerine diziyoruz.
- Bir tavada tereyağı ve pul biberli sosumuzu hazırladıktan sonra, mantarların üzerine döküyoruz. Ve mezemiz hazır. Afiyet olsun.