Yoğurtlama Tarifi
Yoğurtlama tarifi: Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 2 adet patlıcan (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?
- Küp doğradığınız patatesleri, patlıcanları ve biberleri derin yağda altın rengini alana kadar kızartın.
- Sosu için bir tavada sıvı yağ ile birlikte sarımsağı soteleyin. Ardından rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye bırakın.
- Kızarttığınız sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırıp servis tabağına alın.
- Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirip, ılık veya soğuk olarak servis edin.