Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı tarifi: Yoğurt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yoğurt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım . Suyu şekeri tenceremize alalım kaynamaya bırakalım 8 dakika kaynadıktan sonra limonu koyalım ve 3 dakika daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakalım.
  • Keki için yumurtayla şekeri iyice çırpalım ardından sırayla yoğurdu ekleyip çırpalım sonra irmiği çırpalım ve unu kontrollü ekleyerek kabartma tozu vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım.
  • Orta boy Borcama dökelim ve 170 derecede pişirelim.
  • Fırından aldığımız kekin ılınmasını bekleyelim ılınan keke kürdan yada şiş yardımıyla delikler açalım ve ılık şerbetle buluşturalım. Soğuduktan sonra dilimleye biliriz. Afiyet olsun.

Yoğurt Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tatlımızı şerbetledikten sonra en az 2 saat üzeri kapalı dinlendirelim. Bütün sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. En az 2 saat dinlendirdiğiniz keki Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025